Ben kimim?

Fotoğrafım
Figen kendi halinde biri. Gezmeyi, yeni yerler gormeyi sever ama aliskanliklarindan vazgecmeyi sevmez. Burada o size neyi anlatmak isterse o var, okumak isterseniz cok sevinir ama istemezseniz uzulmez :-)

25 Eylül 2010 Cumartesi

İtalyan bir tatil...

Bayramda İtalya'daydık. Ama bildiğiniz İtalya değil, hani şu klasik Roma, Floransa, Venedik turlarından değil. İtalyanın Güney Batı sahillerinde geçen 4 gün çok keyifli ve eğlenceliydi, diğer Avrupa şehir turlarında olduğu gibi tarihi eser gezme turu değil, daha çok yaşam yerlerini, kasabaları gezdik, sadece 1 tarihi eser turu vardı, o da çok etkileyiciydi..

Sırasıyla gezdiğimiz yerleri ve izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Napoli

Napoli tipik bir Güney İtalya şehri. Aslında fakir bir şehir, işsizlik had safhada imiş. Pizza'nın ana vatanı olarak kabul edilen şehrin kendine özgü varoş bir havası var. Yokuş ve tepelerle dolu bir şehir, sarp kayalıkların üzerine kurulmuş kasabaları var.






Gambrinus Napoli'nin en ünlü cafe'si imiş. Buradaki Espresso'ların çok meşhur olduğunu söylediler, içtik tabi ama nesi meşhur pek anlayamadım. Espresso işte :-)
Bu arada yine buranın ünlü bir tatlısı varmış, adı Baba. Bildiğiniz şambaba işte, ama inanın bizim buradakiler oradakinden çok daha güzel...

Sorrento

Napoli'den biraz daha güneye gidince Sorrento ile karşılaşıyorsunuz. Şehir Napoli gibi sarp kayalıkların üzerine kurulmuş ve plajlara inmek için ya asansörleri kullanıyorsunuz yada bol bol merdiven iniyorsunuz.






Positano
Küçük bir İtalyan kasabası olan Positano turist dolu ve çok keyifli bir yer. Bol yokuşlu, evleri aynen resimdeki gibi.








Sokaklar çok dar ama dar olmasına rağmen bizdeki gibi tek yön yapmamışlar, hepsi çift yönlü ve nedenlse sürekli bir trafik durumu olmasına karşın bir şekilde işler tıkır tıkır yürüyor. Sağdaki fotoğrafta görünen duvar resmini de orada gördüm bayıldım.
Amalfi





Amalfi de Positano gibi sevimli bir yer. Tam merkezinde çoğu Avrupa kasabasında olduğu gibi bir kilise var, bu da bol merdivenli :-)





Ravello
Ravello Positano ve Amalfi'den de küçücük bir köy. Amalfi'nin tepelerine doğru çıkılıyor, bayağı yüksekte. Açıkçası yüksek olması dışında pek de bir esprisi olmamasına karşın her yıl burada yapılan festivali ile binlerce insanı kendine çekiyormuş.





Ravello'da gördüğüm en güzel şey sağdaki fotoğraftaki üzüm bağlarıydı. Bir evin bahçesine yapılan bu bağlar, burada şarabın sudan bile daha ucuz olmasını açıklıyor sanırım.


Capri Adası
İtalyanın sosyetik adası Capri beyaz ağırlıklı evleriyle Bodrum'a benzettim. Sosyetik pek çok kişinin burada yazlığı varmış ama denize girilecek pek bir yer yok aslında. Plajlar taşlı ve zaten çok da sarp kayalıklar olduğu için bence denize girmek pek keyifli olmaz. Pek çok ünlü mağazanın olduğu adada bu mağazalardan kim alışveriş yapıyor pek anlayamadım :-)



Adanın en meşhur olayı sağda gördüğünüz dev limonlar ve soldaki Capri parfümü denilen esanslar.










Pompei
MS 79 yılında Vezüv yanardağının patlaması sonucunda yayılan taş ve küllerin altında kalan Pompei antik şehti son durağımız. Mükemmel bir Roma İmparatorluğu şehri olan Pompei gerçekten çok etkileyiciydi.






En etkileyici sahnelerden biri de sağda gördüğünüz taşlaşmış bedenler denilen insanlardı. Bu bedenlerin yanardağdan çıkan taş ve küllerin altında kalarak taşlaştığı düşünülüyormuş.


İşte benim İtalya tatilim de böyle geçti, gitti, bitti... Darısı diğer tatillerimin hikayelerini sizinle burada paylaşmaya...

Hiç yorum yok: